26 mei 2017

Alex Sushi – Stavanger

Alex Sushi – Stavanger

Alex Sushi is een sushibar gevestigd in het hartje van Stavanger. Met zijn mooie ligging is het een ware trekpleister voor toeristen en de lokale bevolking om even lekker te genieten van de Oosterse keuken. Het restaurant ligt dichtbij de haven van Stavanger en aan de rand van het ‘Breiavatnet’, een meer gelegen in het centrum. Genieten van de Oosterse keuken op deze mooie locatie. En als klap op de vuurpijl kun je ook nog eens gaan zitten in de zitmeubelen van Jess Design!

Onze zitmeubelen passen qua kleur én materiaal perfect in het plaatje, en geven het het restaurant een stoere uitstraling. De kaart met zijn natuurlijke producten, rechtstreeks uit de haven van Stavanger, komen daarnaast mooi overeen met de natuurlijke leersoorten die gebruikt worden voor de design meubelen van Jess Design!

24 mei 2017

Artagonist Art Hotel – Vilnius

Artagonist Art Hotel – Vilnius

In een 15e-eeuws gebouw in het oude deel van Vilnius is het Artagonist Art Hotel gevestigd. Het hotel staat bekend om zijn creatieve imago, waarbij er op elke kamer handgemaakte decoraties van Litouwse kunstenaars te bewonderen zijn. Het hotel is met zijn ligging uitermate geschikt voor toeristen die geïnteresseerd zijn in architectuur, en dan met name oude kerken en gebouwen. Des te mooier is het dat er in dit creatieve en stijlvolle hotel designmeubelen van Jess Design te vinden zijn.

Bij het Artagonist Art Hotel beschikt men over een breed arsenaal aan onze meubelen. In het hotel kan men de 2-zits Earl, Cuscini, Beal en Norman fauteuils en barstoelen vinden. Deze meubelen geven het hotel een rauwe en stoere look, en passen perfect in de wat artistiekere kamers. Mocht je nog eens in de buurt komen, geniet van deze mooie en onderschatte stad, neem een kijkje in het hotel en laat alles nog even over je heenkomen in de zitmeubelen van Jess Design!

 

16 mei 2017

Jess Design is genomineerd voor de German Design Award 2018!

Jess Design is genomineerd voor de German Design Award 2018! De German Design Award focust zich op unieke trends op het gebied van design. Men omschrijft zichzelf als ‘een expert op het gebied van merken en design, en de hoogste autoriteit op het gebied van ontwikkelingen in de designindustrie in Duitsland’. Een nominatie voor de German Design Award 2018 betekent dan ook een mooie beloning voor het werk dat we bij Jess Design leveren, aangezien de German Design Awards alleen maar uitgereikt worden aan ‘projecten die gezien worden als pioniers op het gebied van ontwikkelingen in de designindustrie’.

Op deze awards zijn we genomineerd voor de categorie ‘Excellent Product Design’. Een enorme eer, en wij kijken dan ook erg uit naar de German Design Award in 2018!

3 mei 2017

Mushrooms – Moskou

Mushrooms – Moskou

Moskou is een stad die bekend staat om zijn prachtige kathedralen en immense paleizen, waardoor de skyline van de stad een ware lust voor het oog is. Sinds 2016 is Moskou ook een restaurant rijker. Restaurant ‘Mushrooms’ is gevestigd in het Yakimanka District, en ligt daarmee in het hart van de stad. Mushrooms heeft een kaart met zowel Europese als Russische invloeden, waarbij de champignon te allen tijde centraal staat. Met zijn robuuste interieur in natuurlijke kleuren, zorgen diverse design meubelen van Jess Design ervoor dat het hele plaatje compleet wordt.

De architecten van Archpoint hebben zich met betrekking tot het interieur gericht op een klassieke en robuuste stijl, waarbij diverse zitmeubelen van Jess Design niet kunnen ontbreken. De Sanne, een fauteuil uit het assortiment van Jess Design, is hier te vinden in zowel de versie met armleuningen als zonder armleuningen. Daarnaast zijn de Norman barstoelen terug te vinden in het restaurant, waardoor het restaurant een eigenzinnige en eigenwijze uitstraling krijgt. De ideale omgeving om de champignon een kans te geven in één van de mooiste en onderschatte steden ter wereld!

 

3 mei 2017

41st Floor – Sint Petersburg

41st Floor – Sint Petersburg

In het bruisende centrum van Sint-Petersburg bevindt zich ‘41st Floor’, een restaurant met een zeer diverse keuken. Het restaurant is sinds enkele maanden geopend, waarbij de open keuken één van de belangrijkste kenmerken van het restaurant is. Bovendien heb je vanaf de 41e etage van de Leader Tower een fantastisch panorama uitzicht over Sint Petersburg, een stad die zich met zijn 18e en 19e eeuwse architectuur heeft ontwikkeld tot een echte toeristische trekpleister.

De sfeer in het restaurant kan omschreven worden als modern en sfeervol, en ook hier hebben de designmeubelen van Jess Design zijn plek gevonden. We zijn hier vertegenwoordigd met banken, eetkamerstoelen en barstoelen. Onder andere de RAZ banken en RAZ stoelen, ontworpen door Hans Daalder, zijn terug te vinden in het restaurant en dragen met zijn natuurlijke materialen en smalle frames bij aan de levendige sfeer. Uiteindelijk levert dit een mooi plaatje op, waarbij de architecten van Archpoint een belangrijke rol hebben vervuld. Een restaurant dat mede door Jess Design letterlijk en figuurlijk tot grote hoogte stijgt!

11 apr 2017

Warehouse Hotel – Singapore

Het Warehouse Hotel – Singapore

Regelmatig krijgen we bij Jess Design architecten over de vloer die het met ons willen hebben over de inrichting van projecten. Zo zijn er diverse restaurants en hotels waar Jess Design met designmeubelen vertegenwoordigd is. Een van de grotere projecten is het Warehouse Hotel in Singapore. Dit fantastische hotel, gevestigd aan de oevers van de Singapore River, heeft mede met onze zitmeubelen een geweldige sfeer gecreëerd.

Met een aantal van onze banken en fauteuils heeft het Warehouse Hotel, dat bestaat uit 37 kamers, een sfeervolle atmosfeer gecreëerd waar gasten ongedwongen hun tijd kunnen spenderen. Een van de producten uit de collectie van Jess Design die hier terug te vinden is, is onze Vasa fauteuil. Een comfortabele eetkamerstoel die zowel met of zonder armleuningen te bestellen is. Andere designmeubelen die men in het hotel heeft neergezet zijn de Earl en My Home banken. Hierdoor krijgt het hotel, gebouwd in 1895, een stoere look. Het Warehouse Hotel in Singapore is één van de projecten waar we enorm trots op zijn!

 

11 nov 2016

Jess Design verhuist vanwege groei en ambities

Nieuw kantoor - Jess Design

Jess Design verhuist vanwege groei en ambities

“Een paar honderd meter dichterbij Amsterdam”
Jess Design verhuist in twee etappes naar een groter pand aan het Ketelmeer 12 te Oss. Eind augustus wordt de showroom bij Klooster Betlehem in Haren vaarwel gezegd, waarna -nog voor het einde van 2016- ook de productiehallen en het kantoor in gebruik worden genomen. Deze zijn nu nog gevestigd aan de Etruskenweg.
Het nieuws sijpelde onlangs al door naar een Noorse klant van Jess Design. Die reageerde verheugd, omdat hij in de veronderstelling was dat de reistijd vanaf Schiphol flink verkort zou worden. “Hij kwam van een koude kermis thuis toen ik hem zei dat het slechts een paar honderd meter betrof”, knipoogt directeur Maarten van de Goor.

Wereldwijd dealernetwerk

De producent van exclusieve designmeubelen is op het oude adres uit zijn jas gegroeid en barst van de ambitie. Hierdoor kon een nieuw onderkomen niet uitblijven. “We zijn nu met zo’n 300 verkooppunten in 23 landen actief, alleen Australië ontbreekt nog als continent. Het is onze droom om een werelddekkend dealernetwerk te krijgen, waarbij de verhuizing een goede stap in de richting is. Omdat we aanzienlijk meer ruimte krijgen, de totale oppervlakte bedraagt bijna 3.600 m2, zijn we straks klaar voor de groei die we verwachten door te maken. Bovendien past dit moderne pand qua uitstraling perfect bij het bedrijf.”

Ambacht

Er gaat een boel veranderen bij Jess Design. De showroom wordt in grootte meer dan verdubbeld, de collectie flink uitgebreid en alles komt onder één dak. Het laatste zorgt bij Van de Goor voor de meeste vreugde. “Straks kunnen we klanten altijd ontvangen en hen meteen laten zien hoe we produceren. Juist dat is uniek, want we blijven alles met de hand doen. Elk meubelstuk dat gemaakt wordt, is authentiek.”

24 apr 2016

Le Monde Tapas – Kristiansand

Le Monde Tapas – Kristiansand

 

Op 31 maart 2017 opende Le Monde Tapas in Kristiansand zijn deuren voor publiek. Dit hippe Noorse restaurant, gevestigd in het deel ‘Kvadraturen’, richt zich op hoogwaardige kleine hapjes met mediterrane invloeden. Het is bovendien een restaurant dat kwaliteit te allen tijde voorop heeft staan. Een visie die Jess Design deelt!

Het eerste contact vond met de architecten van ‘Mood’ vond plaats op de Stockholm Furniture Fair in februari 2017, waarbij de deadline tot opening dus vrij kort was. Dit heeft geleid tot de aanwezigheid van de Norman barstoelen en de Norman stoelen van Jess Design. Onze zitmeubelen gaan hier prachtig op in de rest van het interieur, aangezien Le Monde Tapas heeft gekozen voor een interieur dat vooral bestaat uit natuurlijke kleuren en elementen.

Één aspect dat direct opvalt aan het interieur is de grote geschilderde stierenkop op de muur van het restaurant. Door deze stierenkop, in combinatie met de Norman zitmeubelen van Jess bestaande uit natuurlijke materialen en kleuren, waant de bezoeker zich direct in de ongedwongen en verbluffende schoonheid van de stad en het prachtige land!

24 apr 2016

Grand Café DU NORD – Kaatsheuvel

Grand Café DU NORD – Kaatsheuvel

 

Grand Café DU NORD is een restaurant gevestigd in Kaatsheuvel, gelegen aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen. Samen met het grand café en Beers|Brickworks, heeft Jess Design een bijdrage geleverd aan het interieur van het nieuwe restaurant. Gezien het feit dat het grand café op loopafstand van de Loonse en Drunense Duinen ligt, wilden zij verschillende natuurelementen terug later komen in het interieur. Dit idee past, mede door het gebruik van onze natuurlijk materialen, perfect in het straatje van Jess Design!

Een ander bijzonder aspect aan het interieur van DU NORD, is de zogenoemde ‘mannenkant’ en ‘vrouwenkant’. Aan de mannenkant hangt een foto waar bliksem de hemel doet splijten, terwijl aan de vrouwenkant de muur bezaaid is met groene leren tasjes. Dit leer sluit prachtig aan bij onder andere de Mi Casa bank, de Mi Casa fauteuil en de Norman stoel, die in dit restaurant in een speciale uitgave van zowel stof als leer te vinden is. Dit in combinatie met de tafels die bestaan uit boomstammen en de geweldige foto’s van de Loonse en Drunense Duinen zorgt ervoor dat je je al snel enkele kilometers verderop waant!

 

1 mrt 2016

Back in Stockholm, first time in Köln

IMM cologne stand - Jess Design

We hebben twee prachtige beurzen achter de rug. In Stockholm, waar we ons inmiddels thuis voelen, hebben we veel relaties de hand geschud en veel inspiratie opgedaan. Onze hoogtepunten: nieuwe projecten voor interieurdesigners en een vracht naar Chili.
De andere bij IMM in Köln -één van ‘s werelds grootste beurzen- was nieuw voor ons. Hier moeten we ons plekje nog veroveren, wat na deze aangename kennismaking absoluut ons doel is. Zien we jullie hier in 2017?

IMM cologne stand - Jess Design