28 sep 2017

Maison & Objet 2017

Voor even de stad van Jess Design!

Van 8 tot en met 12 september was Jess Design te vinden op Maison & Objet in Parijs. Één van de grootste beurzen van Europa, waar ‘design’ in de breedste zin van het woord centraal staat. Op deze beurs hebben we wederom onze nieuwste modellen gepresenteerd aan de rest van de wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Earl 3-zits bank, bartafel Jimmy en de My Home hoekbank. Bovendien heeft Jess Design recentelijk een nieuwe leersoort toegevoegd aan het assortiment: Aurula. Dit is sterk, flexibel en authentiek buffelleer waar fijne oliën aan toegevoegd zijn. Het leer is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren. En eigenlijk zijn we daar best een beetje trots op!

Het mooie van een enorme beurs is deze is contacten die we over heel de wereld opdoen. Zo zijn we in contact gekomen met dealers en architecten uit onder andere Taiwan, Libanon & Australië. Deze beurs leende zich bovendien uitstekend voor het bijhouden van bestaande contacten uit bijvoorbeeld Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Duitsland. “Het is een beurs waar altijd een fijne sfeer hangt, met allerlei soorten bezoekers. Dit varieert van dealers en architecten afkomstig van over de hele wereld”, aldus Maarten van de Goor, eigenaar van Jess Design.

 

 

 

25 jul 2017

De Keizer Eten & Drinken – Eersel

De Keizer Eten & Drinken – Eersel

Even terug in de tijd. Zo’n drie jaar geleden hebben de meubelstukken van Jess Design een prominente plek gekregen bij het interieurdesign van restaurant De Keizer Eten & Drinken in Eersel. Het restaurant serveert naar eigen zeggen eten met name bestaande uit streekproducten, maar vaak met een internationaal tintje. Je kan binnen plaatsnemen, maar ook in de tuinkamer of op de veranda bij een knetterend haardvuur. Het restaurant onder de rook van Eindhoven is daarmee een prachtige plek om met elkaar te genieten van heerlijke producten op de kaart.

Samen met Van Beek & Dings hebben we ervoor gezorgd dat het interieur perfect aansluit bij de sfeer die het restaurant wil uitstralen. Zo kun je er de Sanne, Earl en de Forward vinden. De bruine tinten van onze zitmeubelen gaan moeiteloos op in het interieur dat bestaat uit natuurlijke elementen en kleuren. Gezien het feit dat we de meubelen in dit restaurant al wat jaren geleden hebben opgeleverd zien we dit echt als ‘a trip down memory lane’. Dit maakt ons alleen niet minder trots. Integendeel!

 

19 jul 2017

Tiffany Bar – Nizjni Novgorod

Tiffany Bar – Nizjni Novgorod

Heb jij al ooit van Nizjni Novgorod gehoord? De kans is groot dat je deze vraag met ‘nee’ hebt beantwoord. Nizjni Novgorod is een stad in het westen van Rusland, en heette tussen 1932 en 1990 ‘Gorki’. De stad is wat minder bekend dan metropolen als Moskou en Sint-Petersburg, maar toch wonen er maar liefst 1,3 miljoen mensen, waarmee het de 5e stad van Rusland is. In het hart van de stad, aan de Wolga rivier, ligt de Tiffany Bar.

De Tiffany Bar is een restaurant en bar, met een zeer gevarieerd aanbod. Samen met Archpoint spelen we een belangrijke rol in het interieur van het restaurant aan de Wolga. In het restaurant zijn onder andere de Irving stoelen én barstoelen te vinden, maar ook de RAZ fauteuil is hier te vinden. Bijzonder is dat er in dit restaurant gekozen is voor blauwtinten, en ook hier hebben we onze meubelen op aan kunnen passen. Wat te denken van de Irving in helder, blauw leer?  Het is hiermee een project dat zich onderscheidt ten opzichte van andere projecten die we gedaan hebben. Een uitdaging, maar met een resultaat dat een ware lust voor het oog is!

 

19 jul 2017

Petrol Industries – Tilburg

Petrol Industries – Tilburg

Petrol Industries. Een kledingmerk dat zichzelf omschrijft als de specialist op het gebied van ‘denim & vintage footwear’. In Nederland heeft de winkel een vestiging in Tilburg. Al meer dan een kwart eeuw is het een van de specialisten op het gebied van werken met ruwe materialen en natuurlijke elementen. Diegene die Jess Design al wat langer kent, zal in de gaten hebben dat deze visie naadloos aansluit op de manier van werken van Jess Design. Samen met architect Wouter van der Schans zijn we actief betrokken geweest bij het interieurdesign van de winkel van Petrol Industries.

Op de begane grond van de winkel kun je onder andere de Earl, Howard & Irving terugvinden uit de collectie van Jess Design. De natuurlijke elementen en kleuren passen goed in het rauwe, stoere karakter dat de winkel graag uit wil stralen. De industriële look en feel van de winkel passen bovendien goed bij de producten die de winkel verkoopt. Kortom, een mooi project dat in feite perfect aansluit bij het karakter dat Jess Design wil uitstralen. Wij zijn tevreden!

27 jun 2017

Hills Golf & Sports Club – Göteborg

Hills Golf & Sports Club – Göteborg

Een aantal grote golfspelers hebben al voet gezet op één van de grootste golfbanen van Scandinavië: Hills Golf & Sports Club. De baan ligt aan de rand van Göteborg, en beschikt naast een golfbaan over een hotel en restaurant waardoor golfspelers er dagen lang kunnen vertoeven. Door experts werd de golfclub zelfs geschaard onder de top-10 beste golfbanen die er in het bouwjaar 2005 op onze wereld gebouwd zijn. En om het nog mooier te maken, kun je in het restaurant van de golfclub zitmeubelen van Jess Design vinden!

Wanneer je het restaurant van de Hills Golf & Sports Club binnenloopt, vallen de Cuscini meubelen direct op. In het restaurant wordt met name gebruik gemaakt van zwart-, grijs- en blauwtinten waardoor de bruine zitmeubelen eruit springen. Een contrast dat erg mooi past binnen het interieur van het restaurant. Een prachtlocatie voor Jess Design!

 

27 jun 2017

De Bodega – Oss

De Bodega – Oss

Restaurant De Bodega is al geruime tijd een van de toonaangevende restaurants in het Osse stadscentrum. In dit restaurant kun je genieten van de Mediterraanse keuken. Tapas en grillgerechten zijn dan ook waar het restaurant in Oss en omstreken bekend om staat. Dit alles onder het genot van uitstekende wijnen. Bij De Bodega kun je je nu onderdompelen in deze Mediterraanse sferen in design zitmeubelen van Jess Design. Zo kun je comfortabel genieten van al het lekker dat de Bodega te bieden heeft!

Bij De Bodega zijn diverse zitmeubelen van Jess Design te vinden. Zo tref je er de Forward met en zonder armleuningen aan, maar je kunt ook plaatsnemen op de Irving barstoel. Aangezien het restaurant gebruik maakt van natuurlijke kleuren in het interieur, gaan de zitmeubelen hier moeiteloos op in de rest van het interieur. Wanneer kom jij de stoelen en het Mediterrane eten zelf ervaren? 

19 jun 2017

Aangepaste openingstijden in week 31, 32 en 33

Nieuw kantoor - Jess Design

De zomer van Jess Design

Door de zomervakantie, hebben wij aangepaste openingstijden in week 31, 32 en 33:
Maandag: 08:00 – 17:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 08:00 – 17:00
Donderdag: Gesloten
Vrijdag: 08:00 – 12:00

Iedereen bij Jess Design wenst je een hele fijne zomer!

15 jun 2017

Design District 2017

Design District 2017

Van woensdag 7 juni 2017 tot en met vrijdag 9 juni was Jess Design te vinden op Design District. Deze beurs is het belangrijkste evenement op het gebied van interieurdesign in Nederland. Waar bijvoorbeeld de vt wonen&design beurs met name voor particulieren is, richt Design District zich op een andere markt. Zo komen er op Design District onder andere architecten, interieur ontwerpers en project dealers. Bij projecten kan het gaan om restaurants, maar bijvoorbeeld ook de inrichting van een bibliotheek of kantoorpand. Het is dus een erg diverse en interessante beurs!

Doordat we ons op deze beurs op de projectmarkt hebben gericht, hebben we ook onze stand hierop aangepast. Zo toonden we onder andere onze nieuwste bartafel, de Amy en Cody barstoelen, en ook onze nieuwste Earl 3-zits werd hier voor het eerst aan de rest van de wereld getoond. Aangezien we hier slechts 24m² ruimte hadden, terwijl onze showroom uit ruim 600m² bestaat, was het een uitdaging alles zo goed mogelijk te presenteren. Tegelijk is het de charme van deze beurs: Iedereen heeft een relatief kleine ruimte, waardoor alles kleinschalig blijft en er een mooie sfeer ontstaat.

Jess Design kijkt tevreden terug op deze beurs, maar kijkt tegelijkertijd ook al met veel plezier vooruit naar de volgende beurs. En wat voor een! Van 8 tot en met 12 september zijn te vinden op Maison&Objet in Parijs. Voor even de stad van de liefde én Jess Design!

 

14 jun 2017

Earl 3-zits, het nieuwste model van Jess Design!

Recent heeft Jess Design het nieuwste pronkstuk uit haar collectie aan de rest van de wereld gepresenteerd: De Earl 3-zits. Waar Jess Design al de Earl 1-zits en de Earl 2-zits in het assortiment had zitten, is het nieuwste model een prachtige aanvulling op de ‘Earl-familie’.

De Earl 3-zits krijg met zijn dunne frame gemaakt van massief staal een elegante uitstraling. Het frame is ‘Old Glory’ afgewerkt waardoor het een klassieke look & feel krijgt. De bank is bovendien in meerdere leersoorten te bestellen, waarbij alle leersoorten rauw en stoer overkomen. Jess Design vindt immers dat het leer het meubelstuk maakt tot wat het is. De Earl 3-zits is zowel met als zonder armleuningen te bestellen.

Ook jij kunt dit nieuwste model uit de Earl-familie van Jess Design met eigen ogen bewonderen! Van 3 tot en 8 oktober is Jess Design te vinden op de vt wonen&design beurs. Zien we je daar?

13 jun 2017

Natuurbegraafplaats Maashorst – Schaijk

Natuurbegraafplaats Maashorst – Schaijk

Qua projecten is Jess Design actief betrokken bij het interieur van diverse hotels, restaurants en andere gelegenheden. Een bijzondere locatie waar waar we ook betrokken zijn met diverse zitmeubelen is Natuurbegraafplaats Maashorst. Op deze natuurbegraafplaats kan men zich na het overlijden eeuwig laten begraven op een plek in de vrije natuur. In veel gevallen levert dit een gevoel van zorgeloosheid en geruststelling op, waarbij mensen het gevoel iets terug te doen voor de natuur. Bij Jess Design vinden we het prachtig dat we hier een bijdrage aan kunnen leveren.

Met de rauwe, natuurlijke uitstraling van de Jess Design meubelen passen we mooi in het plaatje. Het idee achter de Natuurbegraafplaats Maashorst is dat de natuur zijn werk mag doen. En dat vinden we mooi. Ook wij laten namelijk graag eventuele oneffenheden in ons leer zitten, waardoor het verhaal achter ons leer goed te zien is. In de horecagelegenheden van de natuurbegraafplaats kun je de Vidar bank, de Duke met armsteunen en de Duke zonder armsteunen vinden. Dit alles in naturel kleuren, waardoor ze mooi in de rest van het interieur en het landschap passen. Het bieden van comfort en sfeer aan mensen op deze betekenisvolle plek geeft Jess Design veel voldoening.